1905-title.svg
Lanthandel och mack i mer än hundra år

Handla över disk i denna klassiska lanthandel från 1905. Butiken fokuserar på närproducerade varor och har ett brett utbud med allt ett hushåll kan önska. Här väntar ett genuint bemötande från en serviceinriktad personalstyrka. Från sommaren 2023 drivs lanthandeln av Nellie & Tommy Nilsson. 

Under kommande tid satsar vi på vårt egna bakade bröd, bullar och ett och annat franskt bakverk ut i butik! Även här jobbar vi mellan våningarna restaurang/butik för att nyttja både råvaror och personal på bästa sätt. Frukt & grönt som inte kan säljas i butik tar vi vara på och lagar mat, bakar på eller gör glass! 

Foto: Jan Hagström

Tank förr i tiden

Minns du när mackar fanns på varenda liten ort man passerade? Ofta kom en liten gubbe kom ut från affären och tankade bilen. Här i Sjövik, längs riksväg 190 har inte mycket förändrats sedan Hagströms slog upp portarna 1905. De första Automobilerna tankades med självfall från ett bensinfat placerat på stenmuren på andra sidan landsvägen. Än idag kan det vid speciella tillfällen erbjudas personligt utförd tankning. Ett lägre bensinpris är dessutom svårt att finna.

Foto: Henrik Gustavsson

sv_SESwedish