varld-title.svg
Maten, drycken, råvarorna och leverantörerna

No waste med hög ambition och lokala råvaror.

Menyn ändras efter säsong med bibehållna favoriter. Här tillämpas ett no waste-tänk, där så mycket som möjligt av råvaran tas om hand om. 

Västergötland är vårt skafferi

Nästan alla råvaror kommer från omgivningen. Därför är det en fördel att hembygdens skafferi är så omfattande.

Våra närliggande gårdar har en omsorgsfull djurhållning med höga hållbarhetskrav och kan leverera det mesta av vårt kött och våra grönsaker. På Kilanda Säteri hämtas kött, och även mjölken till vår glass. Från Bondens skafferi får vi merparter av våra grönsaker och det rökta fläsket som vi lägger på pizzan Mustang.

Mjölet till alla bakverk och vårt bröd är från Stöpafors kvarn och Wästgötarna. Äggen är från Rågqvid gård i Upphärad.

Ölen i tapparna kommer från Wättle Brygghus i Gråbo, 7Brewester i Sjövik och Ahlafors Bryggerier i Ahlafors.

Vinerna levereras av kunniga 1868 Group, som importerar från mindre vingårdar i Piemonte, Italien samt från Tyskland och Frankrike. De flesta av producenterna har ekolologisk eller biodynamisk produktion. Vi får numera även vin från Wine Mechanics som gör vinet i Göteborg med druvor som fraktas till Sverige från hela Europa. 

Smaka även den enastående goda och ekologiska läsken som varje månad anländer från Sodalicious i Trelleborg, eller Äppelmusten från Bondens skafferi i Alingsås.

Det mesta skapas från grunden

Med ambitiöst restaurangkök och eget bageri skapas det mesta från grunden, och alltid med naturliga råvaror. Bröd och bakverk tillreds i vårt eget bageri och glassen tillverkas i huset. Glassen görs av mjölken från Kilanda säteri, tillverkas utan tillsatser, och kryddas med naturliga smaker – en del från Nellie’s och Tommy’s egen trädgård.

No more waste

På Nellie’s strävar vi efter att använda så mycket det går av varje råvara. Det som blir över från grönsaker kokar vi fond på. Skalen från rotfrukterna hamnar i den vegetariska rotfruktssoppan eller rostas till chips. Äggvita som blir över från glasstillverkningen används delvis till drinkar i baren. Inte ens hålen i donuts slipper undan.

I nära samarbete med Hagströms Lanthandel på gatuplan kan vi ta vara på råvaror som börjar närma sig det datum då allt för många väljer att ”wasta”. Men wasting är ju som sagt inget för oss på Nellie’s.

Nellie, Tommy and friends.

Nellie har tidigare drivit Brobacka Kaffestuga, känd för sina våfflor och långväga MC-gäster. 
 
Idag har hon och maken Tommy samlat ett skönt gäng som älskar mötet med människor och matlagning och bakning från grunden.
sv_SESwedish