omgivning-title.svg
Fler stopp längs retrovägen!

Nellie’s Diner ligger som en oas längs Sveriges route 66 – länsväg 190. Denna väg kallas även för retrovägen tack vare sin speciella sträckning genom landsbygden, och alla genuina, retroinspirerade aktörer som ligger längs vägen. Här är några favoriter i vår närhet att ha koll på:

Anten-Gräfsnäs Museejärnväg

Museijärnväg som ångar på mellan stationerna Anten och Gräfsnäs med välbevarade tåg och vagnar från 40- och 50-talet. Sträckan och stationerna är en del av den gamla Västgötabanan. Väl i Gräfsnäs rekommenderar vi även ett besök i hembygdsparken och den gamla slottsruinen vid Antens strand.

Andra våningen i Nossebro

I den gamla brandstationen kan man besöka en unik retrolägenhet på tre rum och kök. Trogen sitt 60-tal är det en verklig nostalgitripp. I Nossebro föddes retrovägen och här finns många bevarade exteriörer och interiörer av kulturhistoriskt intresse.

Lammet & Bonden

Besök en genuin gård där djuren har det bra. Här finns också en välsorterad gårdsbutik med kött och tillbehör för goda middagsbjudningar.

Jättegrytorna i Brobacka

I Brobacka naturreservat kan man vandra i ett fascinerande landskap med ett 40-tal imponerande jättegrytor. En promenad här kan komma väl till pass efter en god fika hos Nellie’s.

Risveden

Risveden är ett av västra Sveriges största sammanhängande skogsområden, med växlande natur, höga berg och mängder av sjöar. I Sjövik startar flera leder som tar dig in i vildmarken.

Kaféstaden Alingsås

Med en rik och 400-årig historia, och ett omtalat namn som Sveriges fikahuvudstad, finns det mycket i Alingsås att se och göra, och dessutom med närhet till det mesta. Botanisera i den snickarglada stadskärnan och känn doften av nybakat.

Hela utbudet längs Retrovägen.

Retrovägens 60 spännande aktörer finns att upptäcka på retrovagen.se

sv_SESwedish